A virágpor: szupertáplálék, és ezt kevesen tudják.

A méhekről szóló legendákkal köteteket lehetne megtölteni, ezzel talán csak a kakaó köré fonódó legendák vetekedhetnek. A méhészeti termékek mindegyike szuperfood: Méz, Virágpor, Méhpempő, Propolisz.

Én most a virágport emelem ki, de a többiről is fogok Nektek írni.

A teljesség igénye nélkül néhány hihetetlen hatás, melyet a virágpornak köszönhetünk:
– lugosító táplálék
– magas antioxidáns tartalmam miatt semlegesíti a szabad gyököket
– javítja a termékenységet, afrodiziákum.
– fokozza az állóképeséget, erőnlétet, gyorsabban regenerálódunk egy kimerítő edzés után.
– KÜLÖNLEGESSÉG: csökkenti a hisztaminképződést mértékét, ami elejét veszi az allergia kialakulásának.
– magas B-vitamin tartalma miatt javítja a stressztűrő képességet.
– tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. Becslések szerint egy grammjában kb. 7-szer több fehérje van, mint a húsban, tojásban vagy sajtban. Ráadásul olyan formában van benne jelen, hogy beépülésük is könnyebb a szervezetbe.

És amiért nekem is fontos:
a fogyás elősegítésében betöltött szerepe:

Carson Wade 1978-ban a virágporról írt könyvében ezt írtat “A virágpor természetes módja az anyagcsere serkentésének, valamint segít megőrizni és csökkenteni a testsúlyt”. Továbbá kifejtette, hogy a virágpor javítja az anyagcserét azáltal, hogy helyreállítja a nem megfelelő kémiai egyensúlyt.

A virágpor nagy mennyiségű lecitint tartalmaz, amelyről úgy tartjuk, hogy képes normalizálni az anyagcserét. Ezenkívül a lecitin feloldja a zsíros lerakódásokat a szervezetben, tehát fokozatosan megszüntetni a testzsírt.
A virágporban lévő lecitin másik hatása, hogy serkenti az anyagcserét, ami gyorsabb zsírégetéshez vezet.
A virágporral végzett fogyókúra során párhuzamosan mind az étvágyat mind a stresszt is csökkenthetjük.
A virágpor kitűnő forrása a fehérjéknek és zsírsavaknak, melyek alacsony GI-vel rendelkeznek és nem emelik az inzulin szintjét.
A virágpor csökkenti az étvágyat, mely nagy segítség azoknak, akik szeretnének fogyni vagy meglévő testsúlyukat megőrizni.
A virágpor gazdag B-komplexben, B2-, B5- és B12-vitaminnal van tele. A B-komplex alapvetően segít legyőzni a stresszt,

A TITOK:
Sok feldolgozott élelmiszernek alacsony a tápanyagértéke, de nagyon magas a kalóriatartalma. A szervezet csak az éhség jeleit fogja küldeni, amikor szüksége van értékes tápanyagra. A szervezet megállítja az éhség jeleinek küldését, ha hozzájut a szükséges tápanyaghoz. A virágpor fogyasztásával a szervezet tápanyagigénye kielégül, mert a virágpor gazdag tápanyagokban, amikre a szervezetnek szüksége van. Tehát nem küld több éhség-jelet az agynak még akkor sem, ha kevesebb táplálékot fogyasztunk és mellette eszünk virágport.

Hogyan fogyasszuk?
1 vagy 2 evőkanálnyi virágport fogyasszunk étkezés előtt 30 perccel, hogy eltelítsen és kiegyensúlyozza a vércukorszintet. Ez nagyon népszerű módszer és erről van a legtöbb pozitív visszajelzés is. Egyéb kedvező hatását akkor is kifejti, ha reggel, éhgyomorra ezzel indítjuk a napot.
Keverhetjük mézbe, turmixba, desszertbe.
Érdemes 1 teáskanállal kezdeni, mert ritka, de mégis előforduló mellékhatás lehet az allergia. Ennek tünete, hogy kissé nehezebbé válik a légzésünk, és szaporábbá válik a pulzus. Ekkora mennyiségnél azonban ez 10-20 perc múlva javul magától.

A testmozgás és a nyugodt alvás nagyon hasznos az anyagcsere serkentésében. Csak olyan ételeket fogyasszunk, melyek megfelelő tápanyagtartalommal rendelkeznek. Ezzel és a virágpor segítségével felgyorsíthatjuk a fogyás folyamatát.

Ez is egy ” láb “, a fogyás-és életmódváltó programunkban. Ezektől az ” apró ” dolgoktól válik valami TÉNYLEGESEN KOMPLEX PROGRAMMÁ.
Egy fogyás elindításában és egy testsúly megtartásában minden apró dolog számít. Minden. Az apró méhek is.