De mindenekelőtt a legfontosabb üzenetem: Egy kő semmit, de semmit nem tesz meg helyetted.

Ha megtalálod a probléma okát magadban, az olyan, mintha kihúznád a kádból a dugót. A probléma megszűnt. Ezért annyira sikeres és hatásos a kövek gyógyereje is, mert az ásványok a problémák okára segítenek rájönni és pozitív rezgésekkel kiegyenlíteni, jó irányba terelni az ember gondolatait, energiamezőjét és érzéseit.

A howlit óriási segítség a súlyproblémákkal küzdő emberek számára, a fogyókúrázók köveként is ismerjük.

Testi tünetekre kifejtett hatásai:
• Segít a fogyásban és salaktalanításban, mert támogatja az emésztést és a szervezet méregtelenítését, erősíti a hasnyálmirigyet és csökkenti a koleszterinszintet. Ezért használhatjuk emésztési problémák és gyomorfájás esetén is.
• A howlit csökkenti a folyadékraktározást is.
• Magnéziumtartalmának köszönhetően oldja a görcsös fejfájást
• Izomlazító hatása van, segíti a gyomor működését, gátolja a véralvadást, rugalmassá teszi az érfalakat, megelőzi az érelmeszesedést és tágítja a koszorúereket

Lelki hatásai:
• A howlit magához vonzza és segít kiüríteni a testi, az emocionális és a lelki mérgeket is, így segítve minket, hogy olyan tisztává és világossá váljunk, mint amilyen ő maga.
• Egy ilyen méregtelenítés ellazítja a szellemet és a lelket, nagyobb higgadtsághoz és szemlélődő magatartáshoz vezet. Segít abban, hogy ismét elfogadjuk és szeressük önmagunkat.
• A howlitnak rendkívüli a nyugtató hatása. A párna alá téve kitűnő ellenszere az álmatlanságnak, különösen akkor, ha ezt a túlzottan igénybe vett agy okozza.
• A howlit segíti az ellazulást is. Az izgalmi állapot elmúlik, a nyugalom és higgadtság visszatér általa.

Színe: A Magnezit színe fehér, viszont találkozhatunk kék ( türkinit ), zöld, vagy piros színezett howlittal is.

És akkor most jöjjön egy rövid „elme-tan”, egy kicsi rész a TITOKból…
A kövérség a védekezés páncélja az alacsony rezgésű érzelmi energiák ellen, vagyis védekezés a félelmek ellen. A nagyon sovány ember is hasonlóan gondolkodik, csak ő már bele akar “halni”, ezért nem védekezik: kapjanak csak el a félelem kutyái, már nem érdekel. “Tehetetlen vagyok velük szembe, mert képtelen vagyok őket legyőzni.” Vagyis feladta. De sem a kövér ember, sem a sovány ezt semmiért be nem vallaná.
Először is vizsgáljuk felül gondolatainkat. Észrevehetjük, hogy bizony gondolataink tele vannak önmagunk megítéléseivel. Mert kövérségünkből kifolyólag értéktelennek tartjuk magunkat, aki még magának sem tud parancsolni, hiszen elhíztunk.

A kő segítségével ezt átlátjuk, és megértjük, hogy negatív gondolatainkat, önmegítélésünket be kell fejezni. Csak álljunk a tükörbe, és lássuk magunkat szépnek, fiatalnak (hisz már tudjuk, hogy gondolataink teremtik valóságunkat), és higgyük, hogy ez már így is van. Minél inkább hiszünk és tudunk, és ezt ünnepeljük, annál hamarabb megvalósulhat. Természetesen idő kell a folyamathoz.

Kitartóan szeressük, és dicsérjük magunkat, tükörbe is.

Itt átadok neked egy légző gyakorlatot, ami ezt a folyamatot meggyorsítja, együtt a kővel gyors eredményt érthetsz el.
Tehát: kényelmesen elhelyezkedsz egy széken, úgy, hogy talpaid a földön legyenek. Egyszerűen elkezded figyelni a lélegzetedet, de amikor belélegzel, a figyelmed a fejed tetején legyen és lásd, hogy a fejed tetején arany fény áramlik be. A levegő kifújásakor pedig a talpaidra összpontosíts és lásd, hogy az aranyfény kiáramlik a talpaidból. Ezt a gyakorlatot ötvenszer végezd el. Majd fordítsd meg. Az arany fényt a talpaidon „szívod be”, majd a fejed tetején „fújod ki”. Ezt is ötvenszer.
Egészségedre!