Sziasztok!

Ahogyan a Fogyás-Ésszel facebook csoportban írtam, hamarosan végre összeáll a programunk komplexitását bemutató előzetes csomagunk. Egy összefoglaló képet kaphattok arról, miért is tökéletesen komplex ez a rendszer.
Addig is a kérdéseitekre próbálok meg válaszolni. A csoportban a MIT-MIVEL EGYEK témakörét érintettem nemrég, itt pedig az ESTE-REGGEL MIT-MIKOR EGYEK kérdésre válaszolok röviden.

A közvélekedés szerint többet kellene enni a nap elején, majd egyre kevesebbet a nap folyamán, hiszen napközben energiára van szükségünk, este pedig pihenésre, regenerálódásra. Nos, az indoklás IGAZ, a konklúzió HAMIS –lássuk miért!

OLVASD VÉGIG, FONTOS!!

Az egészséges táplálkozásnak nem része a kiadós reggeli, mint ahogy az sem, ha azt kihagyjuk!
Fontos, hogy a reggeli ne tartalmazzon túl sok kalóriát (zsiradékot, ami elnehezít), viszont legyen benne minél több tápanyag. A teltségérzet érdekében az ideális reggeli ne sok finomított szénhidrátot – péksüteményt, kenyeret, lekvárt– tartalmazzon, hanem sokkal inkább rostot, fehérjét.

Az IDEÁLIS REGGELI kb. 4-500 kilokalóriát tartalmaz. Nagyon fontos, hogy felkelés után pótoljuk az éjszakai folyadék veszteséget, és azt lehetőleg ne cukros italok formájában tegyük!

EZT IS OLVASD EL, EZ IS FONTOS!!

Szervezetünkben a növekedési hormon felszabadulása a belső ritmusunk szerint zajlik, mely részben kötődik az alvási ciklusunkhoz: kibocsátása 1-2 órával elalvás után megnő, maximumát pedig az alvás 3-4. szakaszában éri el.
Ennek megfelelően az este elfogyasztott FEHÉRJE tartalmú étkezésből fedezhető aminosav beáramlás a növekedési hormon fehérje beépítő hatásával együtt támogatja a zsírmentes izomtömeg építését. Mivel a fehérjék felszívódása az elfogyasztott étel összetételétől függően 4-6-8 óra – és ahogy tapasztalhatjuk a kiadós étkezések álmosító hatását – az emésztés rengeteg energiát igényel, ezért a korszerű táplálkozás “a kései evés káros” mítoszát igyekszik a helyére tenni és pontosítani, a hangsúlyt a mennyiségről ismét a minőségre helyezni.

TEHÁT: Reggel rost, fehérje, de mehet kevés zsír és
szénhidrát.
Este főleg fehérje, kevés rost, zsír és szénhidrát
lehetőleg csak minimális.